negovanje

Zelo pomembno je vedeti, kako lasne podaljške pravilno negujemo, saj jim tako povečamo življenjsko dobo, bleščeč in svež videz. Pridno negujte vaše lasne podaljške, po navodilih in zagotovljena vam je dolgoročna uporaba le-teh! Vzemite si par minutk časa in si preberite nekaj koristnih informacij zanego lasnih podaljškov.

 

negovanje1

Negovanje clip on lasnih podaljškov

negovanje2

Da bi vam vaši lasni podaljški CLIP ON čim dlje trajali in ostali lepi in svetleči, morate paziti na njih ter jih pravilno negovati. Lasni podaljški CLIP ON so definitivno pomemben lasni dodatek za vaš videz in so zelo enostavni za uporabo in negovanje. Vse kar morate vedeti je pravilna nega in uporaba.

PRED PRANJEM

Preden šamponirate lase, je zelo pomembno “razčesati” podaljške na mestih kjer so se zavozlali. To storite s krtačo za lasne podaljške ali z krtačo z mehkejšimi ščetinami. Če so lasje pretirano zavozlani, nanesite sprej za zavozlane lase. Ne uporabljajte silo, saj so lasje na podaljških lomljivi in prišiti na lasne zavesice, kar lahko pripelje do izcukanega ali poškodovanega lasu

PRANJE CLIP ON PODALJŠKOV

Lasni podaljški bodo z časom postali obrabljeni. To pa še ne pomeni, da rabite podaljške prati vsak dan. Da obdržite vaše lasne podaljške v optimalnem izgledu, torej da vam trajajo dlje, je najbolje da jih čim manj perete. Pravilo pri lasnih podaljških CLIP ON je, da kadar opazite, da so podaljški izgubili sijaj in voljnost, da jih operete. Podaljški znajo biti umazani od naravnih olj, katere izpušča naš skalp ali zaradi prepogoste uporabe stajling pripomočkov, kot so spreji ipd.. Logično je, da če ste preživeli noč v diskoteki, je razlog drugi za pranje podaljškov (odstranitev vonjev).

PRANJE RAVNIH CLIP ON PODALJŠKOV

Pozorno splahnite lasne podaljške z mlačno vodo. Nanesite majhno dozo šampona za negovanje podaljškov na vašo dlan. Šampon nanesite od zgoraj navzdol, torej prvo nanesite šampon na zgornji del podaljškov ter zaključite nežno na dnu. Pod nikakršnim pogojem v tem primeru ne vlecite za lase, ne ovijajte ali dregnite po laseh, tako boste preprečili, da se bodo lasni podaljški poškodovali. Nežno izperite šampon, do vidljivo čistih las. Izperite lasne podaljške z mlačno vodo, in postopek zaključite kadar z podaljškov odstranite šampon. Bodite pazljivi pri izpiranju podaljškov, saj nepravilna uporaba lahko poškoduje lase.

PRANJE KODRASTIH CLIP ON PODALJŠKOV

Pozorno splahnite lasne podaljške z mlačno vodo in operite z šamponom za navlažitev las. Ne drsajte po lasu in ne navijajte lase. Nežno izcedite prekomerno vodo iz las ter nežno posušite podaljške z suho brisačo. Pustite podaljške, da se do konca naravno posušijo. Ne uporabljajte fena in kodrasti podaljški se bodo vrnili v originalno kodrasto stanje. Kodrastih podaljškov ne smemo likati! Če si želite menjati styling vaše pričeske in občasno nositi ravne in kodraste lase, potem priporočamo nakup ravnih lasnih podaljškov, katere lahko tudi skodrate.

NEGOVANJE PODALJŠKOV

Zelo je pomembno, da za vaše 100% naravne lasne podaljške uporabljate balzam, tako kot za vaše naravne lase, da bi ostali mehki in sijoči. Uporabite majhno količino (dozo) balzama in ga nanesite na podaljške od zgoraj – navzdol. Torej začnete na vrhu podaljškov, končate pa na dnu. Ne vlecite za las, ne dregnite in ne ovijajte lase med doziranjem in pranjem. Priporočamo vam, da balzam pustite vsaj 5 minut na laseh preden jih nežno izperete z mlačno vodo. Na koncu nežno posušite lase z suho brisačo, da odstranite višek vode. Kot že prej rečeno, je najbolje pustiti lasne podaljške, da se naravno posušijo.

ČESANJE PODALJŠKOV

Kadar so podaljški oprani in suhi, je priporočeno da uporabite sprej za zavozlane lase preden začnete odstranjevati vozle z las. Ko to opravite, podaljške začnite česati z vrha proti dnu, ter tako pazljivo odstranite obstoječe vozle. Pri česanju, ne želite poškodovati lase, zato ne uporabljajte silo ampak podaljške nežno počesajte in ne vlecite za lase.

SHRANJEVANJE PODALJŠKOV

Podaljške lahko shranjujete kjerkoli, v sobni temperaturi, skrite pred hišnimi ljubljenčki ali otroci.

Ne plavajte v slani oz. klorirani vodi ali spite z lasnimi podaljški.

POMEMBNO!

 • Za negovanje priporočamo našo preverjeno kozmetiko!

 • Ne uporabljajte šamponov za prhljaj, otroških šamponov in ostalih šamponov z dodatnimi silikoni in ceramidi.

 • V kolikor prvič nosite in negujete podaljške, se posvetujte z nami, radi vam bomo pomagali!

Negovanje keratinskih podaljškov

negovanje3

Natančna navodila za pravilno uporabo keratinskih lasnih podaljškov

 • Pred uporabo/vstavljanjem operite lase z šamponom za globoko čiščenje las oz. Lasišča.Tako boste odstranili vso umazanijo in nepravilnosti z las in lasišča.
 • Vaše nove lase pazljivo perite, NE z zelo vročo vodo in izogibajte se spojev, kjer so vstavljeni podaljški.
 • Z pranjem od lasišča proti konicam, se boste izognili vozlanju las in jih tako tudi zaščitili pred nepotrebno dodatno težino. Lepo izperite lase, še posebej pri čepkih/spojih lasnih pramenov. Po pranju, nežno posušite lase (ne drgnite) z brisačo, da odstranite preostanek vode.
 • Uporabljajte kvaliteten hranljivi šampon. Ne uporabljajte šampona za otroke, ali šampona proti prhljaju.
 • Uporabljajte balzam, da obdržite vaše lase mehke in zdrave. Maska za lase oz. Balzam bo vašim lasem zagotovil dolgo trajajočo lepoto, sijaj in mehkobo. NIKOLI ga ne nanašajte na čepke/spoje pramenov, kajti lahko pramen zdrsne/izpade iz vašega lasišča ali pa se poškoduje lepilo.
 • Ne uporabljajte lasne kozmetike, katere vsebujejo alkohol, kajti lahko uničijo oz. Oslabijo spoje/lepilo lasnih podaljškov.
 • Vaše lase lahko sušite normalno. Je pa vročina največji sovražnik za vaše lase. Kadar uporabljate sušilnik za lase ali podobno, se čimbolj izogibajte čepkom lasnih pramenov.
 • Uporabljajte krtače za lase z mehkimi ščetinami, da odvozlate lase. Začnite pri konicah in nežno nadaljujte proti lasišču. Ne vlecite za las.
 • Ne delajte si trajne in ne belite si las, kajti to je zelo stresno za lase in lahko oslabi čepke/lepilo lasnih pramenov.
 • Pred spanjem si spnite lase v kitko ali čop, da se izognete vozlanju.
 • Izogibajte  se   slane oz. klorirane vode z lasnimi podaljski, saj stem lahko poškodujete čepke in izsušite las

Negovanje sintetičnih vložkov

negovanje4
Napolnite vaš umivalnik z hladnejšo vodo in dodajte malo šampona ter pustite vaš lasni vložek v našamponirani vodi za nekaj minutk. Lasni vložek nežno potiskajte po vodi – ne zvijajte in ne drgnite podaljšek, da se lasje in vložek ne poškodujejo.
Kadar lasni vložek izperemo, uporabimo kvaliteten balzam katerega s pomočjo prstov nežno nanesemo med lase. Še enkrat izperite z hladnejšo vodo, nežno posušite lase z brisačo in pustite podaljšek, da se posuši na stojalu oziroma na dolgem in tankem predmetu.
Sintetični podaljšek ne sušites sušilcem za lase! Vedno pustite, da se sintetični lasje posušijo naravno. Las razčesajte ŠELEkadar je las popolnoma suh.

Lasne vložke praviloma toplotno ne oblikujemo, razen če je pri izdelku zapisano drugače.


POMEMBNO!

 • Sintetičnih vložkov ne barvamo in termično ne oblikujemo, razen če je na izdelku zapisano drugače.
 • Pustite lasni vložek, da se posuši sam po pranju!
 • Skrbno pospravite vaš lasni vložek, ko ga ne uporabljate.