Vse kar morate vedeti o kitkah!

Sicer kitkam ravno ne moremo reči, da so “trend” (saj si jih ženske izdelujejo že iz časov antičnega Egipta), je ta stil pričeske vsekakor priljubljen.

Stara šola

Super dolge, špagicam podobne kitke, ki jih vidimo sedaj smo lahko videli tudi v devetdesetih, pri zvezdnicah kot so Janet Jackson, Brandy in Stacey Dash. Najbolj ikonska pojava te pričeske je vsekakor iz filma “Poetic Justice” v katerem je igrala Janet Jackson.

Dosti časa je minilo, nič kaj večjega pa se ni spremenilo. Ženske še vedno nosijo kitke na enak način, kot so jih v 90tih.

Nasveti

Čeprav redno skrbimo za kitke, stilisti odsvetujejo nošnjo le-teh več kot 6 tednov, saj poleg neurejenega izgleda, po dolgem nošenju, vam lahko kitke tudi poškodujejo krhke nove lase. Poleg teh razlogov, pa je tudi higijenski razlog. Pranje kitk lahko primerjamo kot z celodnevno aktivnostjo, saj vpijejo za celo tono vode in traja ure, da se le te posušijo.
Čeprav je pranje kitk idealno vsaka dva tedna, včasih enostavno nimamo časa za to. Stilisti priporočajo en majhen trik in sicer, da zmočite manjšo brisačko s toplo vodo in v sekcijah očistite vaš skalp in VOILA!

Stilisti v večini priporočajo tudi, da uporabljate naravno pridobljena olja, za vlažitev vaših las, ko jih imate spete v kitke. Najbolj pomembno je, da se izogibamo mineralnim oljem – to so ključne sestavine v najbolj priljubljenih vlažilnih kremah za lase. Raje uporabite naravna olja, kot je kokosovo olje ali olivno olje, katera delajo čudeže, če jih vmasirate v vaše lasišče vsaj 2x tedensko.