Negovanje podaljškov

Clip on
Počešemo podaljške z glavnikom ali krtačo, tako da se znebimo vseh vozlov. Z mlačno vodo podaljške nežno zmočimo, nanesemo šampon in jih nežno s prsti razdeljujemo, da se šampon razporedi po celih podaljških. Z mlačno vodo izperemo šampon, nanesemo balzam, ki jih naredi bolj sijoče in mehke. Ko speremo balzam, podaljške pustimo, da se naravno posušijo. Za lažje česanje lahko uporabimo pripomočke za zavozlane lase, saj z vlačenjem in silo lahko nenamerno poškodujemo podaljške.
Keratinski čopki
Pranje teh podaljškov tudi zahteva, da uporabljamo toplo vodo, šampon, balzam ali masko. Paziti pa moramo, da balzam ne nanašamo na spojke, saj se lahko poškodujejo. Pred spanjem je boljše če si lase spnemo, tako se izognemo nastajanju dodatnih vozlov. Zavedati se moramo, da naši podaljški niso živi lasje, ki se lahko regenerirajo, zato jih moramo izpostavljati čim manjšemu števili škodljivih dejavnikov: ne smemo jih veliko barvati in če jih že, moramo paziti, da ne poškodujemo čopkov, ne smemo delati trajne in če le mamo možnost jih sušiti naravno.
Sliši se dokaj zapleteno, ampak se boste na nego hitro navadili in če se boste držali teh nasvetov, vam bodo vaši podaljški služili dolgo in hvaležno.